Наесен
тръгват птиците на юг.
Ще ви запитам:
вие, някой ден,
замисляли ли сте се, като мен,
защо напролет пак се връщат тук?
Какво така
ги тегли нанасам –
защо не си се размножават там?
Защото е горещо
и, в гнездата,
би им изпекло слънцето яйцата!
© Ангел Чортов All rights reserved.