Aug 21, 2017, 1:47 PM

Защото те обичам... 

  Poetry » Love
713 6 5

На теб, Любов...
ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ

 

ОБИЧАЙ МЕ - КАКВАТО МЕ ЗАПОМНИ -
с бразди от обич по лицето...
Почти безумна. И съвсем бездомна!
И приютена във сърцето ти.

 

Обичай ме - каквато ме намери -
с бразди от време под очите...
Съвсем удавена във дните черни.
И с бели нишки във косите.

 

Обичай ме - отритната от всички!
Случайно кацнала в съня ти...
С душа - покапала от всяка сричка.
И съчетана с Необята.

 

Обичай ме, когато съм при него...
Обичай ме, когато съм при друг.
Като за първи път и за последно...
Като любовник. И като съпруг.

 

Обичай ме - и ничия, и твоя.
Обичай ме - и чужда, и сама.
На късните си сънища в покоя.
На подранила есен във дъжда.

 

На хиляди посоки разпиляна -
обичай ме - стандартна и различна.
И като пясък в шепите събрана -

обичай ме!
ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ.

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??