Jan 31, 2014, 11:10 AM  

Затворена 

  Poetry » Love
547 0 2

Изгубих те преди да съм те имала.
О, ден кошмарен може би си сън.
Съдбата си във този миг проклинала
за щастието литнало навън.


Затворена в килията си стъклена,
със блясък огледален е покрита,
душата ми във мъки пъклени
обречена е в мрака да се скита.


Тече отрова в' вените ми огнена,
в гърдите тегне ледена печал,
в очите ми искрата е прогонена
и гледат сякаш локви са от кал.


Животът ми се вие в кръг злокобен -
с деня започва нощ, а мракът с ден.
И е сега един сънят способен
да ме изтръгне в миг от злия плен.


Въртя се във леглото си от тръни
и викам го, но той не отговаря,
мечтая аз във него да потъна,
ала Морфей вратите не отваря -


Заспивам и животът продължава,
стеле се като снежен муселин.
И болка вече в мене не остава -
сънят убива я кат хероин.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??