Колега, не спирай,
раздавай аса!
Парите прибирай,
но не и сега!
Дойдох да получа,
но не и да дам!
На моето куче
му липсва салам!
Налей пълна чаша,
ще пия на екс!
Не съм тук на паша,
не моля за кекс!
Балък съм наверно,
не съм готин тип!
Ще сложа на черно
последния чип!
......
Отказвам хазарта.
Така всеки ден.
Опразвам хазната
и връщам се в плен.
Късметът ми гони
каръка по здрач.
Не търкам талони,
нали съм играч.
Рулетка, казино,
масата чака.
Напълно невинно
харча мерака.
Спокоен и хрисим
треперя с око -
До болка зависим
от хазартно сукно.
Юри
Йовев
Февруари
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.