Jun 27, 2012, 10:28 AM

Завръщане 

  Poetry » Phylosophy
380 0 2

 

 

Мастилена нощ е…

И сякаш ме гали…

Разтърсва ме целия

нощният чар…

В небесния купол

луната се пали

и маха ми мило

като на другар.

 

В сребристата нощ

аз пристигам във село.

Смълчано е селото

в сънен покой.

Съня си среднощен

в прегдъдка е взело,

тук Господ за всички

е свирил «отбой»…

 

Самичък се връщам

след дълга раздяла…

И крача към селото

в лятната нощ…

От радост душата ми

е отмаляла…

Това е за мене

очакван разкош!

       05.02.1956г. Драгойново

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??