Вторачвам се
света да видя,
във който аз
не бях живял...
За миналото
ми се свиди,
а и че аз съм
остарял!
На чуждо място,
че бях страдал,
че бях забравил
своя край!
Със чужди,
бях на маса сядал,
за чужди,
че изграждах Рай!
Аз бях оставен
без подкрепа-
живях без близки и Рода,
и хвърлен
в битката свирепа,
преминах просто
през света!
© Христо Славов All rights reserved.