Apr 5, 2006, 5:41 PM

Здравей, братко мой! 

  Poetry
1596 0 3

 Здравей, братко мой!

 

Съвсем случайно срещаме се днес,

След дълги, тежки дни раздяла.

Кажи: носиш ли ми блага вест

Или пак съдбата ти се е подиграла?

 

Не мълчи така мой единствен братко!

Аз съм тук, с мъничко останала надежда,

Ще ти дам утеха поне за кратко

И сладък отдих след бурята метежна.

 

Изгубихме се по пътищата трънливи –

Спъваме се, падаме, тихо тъжим

И ставаме и се лутаме в дните сиви,

А после пак един към друг вървим.

 

И спомняме си с усмивка за игрите,

Всяка приказка, разказана от мама,

И на светлото, безгрижно детство мечтите...

Но уви, братко: тях вече ги няма...

 

Разминаваме се, крачим по улиците кални

И събираме в канче всяка капчица радост.

Нужни са ни повече такива срещи случайни,

Нужни са ни още малко часове на грешна младост.

© Веселина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??