Здравей, приятелко любима.
За тебе днес аз пиша тези редове.
Замина за дълечната чужбина,
да търсиш щастие, пари, небе.
Намери ли ги мила моя, в студените лица?
Спечели ли приятелства нови?
Откри ли свойто място в света?
Знам, мизерията те накара
по този път да тръгнеш ти.
Но няма там звуци на китара,
робиня си в чуждите страни.
Какво направихте с страната ни
нещастни политици?
Защо прогонихте народа надалеч?
Кога ще можем в нашата България
да живеем и се чувстваме добре!
© Звезделина Василева All rights reserved.