16.06.2009 г., 9:50 ч.

Здравей, приятелко 

  Поезия » Друга
1148 0 2

Здравей, приятелко любима.

За тебе днес аз пиша тези редове.

Замина за дълечната чужбина,

да търсиш щастие, пари, небе.

Намери ли ги мила моя, в студените лица?

Спечели ли приятелства нови?

Откри ли свойто място в света?

Знам, мизерията те накара

по този път да тръгнеш ти.

Но няма там звуци на китара,

робиня си в чуждите страни.

Какво направихте с страната ни

нещастни политици?

Защо прогонихте народа надалеч?

Кога ще можем в нашата България

да живеем и се чувстваме добре!

© Звезделина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добър въпрос и хубав стих !Вдъхнови ме да напиша свой надявам се няма да ми се разсърдиш че ще ти открадна заглавието
  • Има истини в стиха ти...Когато не си на родна земя,си никой...
    Оправи "дълечна" Поздрави!
Предложения
: ??:??