Jul 12, 2021, 3:37 PM  

Здравейте 

  Poetry » Other
189 0 3

Хей, здравейте! Ние също сме тук.

Малко по - отстрани и напред.

Дето тракат машини и стене боклук,

дето всичко е "песен" и всичко "наред".

 

Погледнете ни, моля! Не струва пари.

Ний сме шепа спартанци избрани

от селца, долини, планини,

до един с напукани длани.

 

И навярно миришем на пот,

на машините носим дъха,

но сме грабнали този живот

и го водим натам, към върха.

 

Всяка наша въздишка е песен,

всяка болка е миг споделен.

И прегърнати в прохода тесен

аз умирам за него, а той  зарад мен.

 

Хей, здравейте! Миришем на пот

и дъхът ни на сажди лъхти,

но сме влюбени в този живот!

Тeрмопилите раждат мечти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??