ЗДРAВЕЙТЕ!
Здравейте! Казвам се Човек,
това ми е малкото и лично име!
Живота ми не е никак лек,
но това не е моето презиме!?
Приятно ми е да се запознаем,
и няколко думи да си разменим!
Слабостите си отблизо да опознаем,
и занапред, дано да ги променим.
Защо сме лоши, не мога аз да кажа,
но с кратки думи, ще ви го докажа.
Основата е там в егоизма и гордостта,
допълнена от омразата ни и подлостта!
Кой ти е виновен на теб или мен,
че животът e борба, ден след ден?
Нека да бъдем кротки и смирени,
а не брутални, ихидни и извратени!
© Маестро Митко Хаджиев All rights reserved.