May 26, 2017, 1:12 PM

Зимна нощ 

  Poetry » Love, Free verse
399 1 6

Зимна нощ, далече от морето.

Поглед и докосване притихнало в длан гореща.

           Ласка и протегната ръка,

Огън и нежност.

              Две сърца.

Душевен съд в страх облян.

Болка спряла в света неразбран.

             Раздяла и болка.

             Обич свита на кълбо.

             Отлетяло време

за истина се връща.

Откровение

трепетно дихание

пътуват от балкана до Морето.

           И небето свело глава

и реката шумно се вълнуват

от радостта,

която в сърцето ми танцува,

че моето момче ръцете ми целува.

Подай ръка

до бреговете да те заведа.

Като бриз гальовен да те галя

и любовта да лудува

тъй както всяка зима

лебеда с крилете си в морето плува.

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??