Nov 13, 2014, 12:19 AM

Зимно 

  Poetry » Love
405 0 3

Едва долавям зимата, но зная,

за ледените и ръце.

Не съм учудена на времето,

допускам, че ще ми даде,

достатъчната воля да се стопля,

на пук на мнимия му мраз.

Достатъчните песни - да се моля,

достатъчната ласка, и достатъчното аз.

И ще възродя под снеговете семената,

под будния ми сън – смъртта,

ще се превърна от позната, в непозната,

ще се обкича с живот от пролетта.

И сладки сокове по мен ще се издигат,

ще жилят вените ми изворни води,

ще се въздигна за да те обичам,

преди да ме попариш със злини.

Преди да дойдеш с твоя сняг,

аз пролетта ще възродя във себе си,

и може би след срещата ни пак

ще ме оставиш да обичам твойте белязи.

И твоя мъдър поглед на замръзване,

и точката ти на кипеж,

не съм се вслушвала във времето,

но трябва бързо да ме спреш,

защото тук долавям зимата.

И ледените и ръце...

Не съм сърдита аз на времето,

защото то ми носи теб.

 
 
 
 

© Стела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дългоочаквана и копняна среща!
  • Красиво!
  • Най-важното е зимата да не навлиза в сърцето! Нейната красота има хиляди начини да ти открие пътечка към затопляне.Творбата ти е постигната - харесва ми!
    Поздрав и висока оценка!
    Желая ти най-красивата снежна любов!
Random works
: ??:??