Aug 12, 2009, 8:29 AM

Зимно село 

  Poetry » Other
706 1 15
Светът е бял, светът е тих.
И като че завинаги
захлупени добри очи -
къщи ли, колиби ли?

Във всяка по един човек
и всяка от колибите
извира облаче. Небе
извира от комините.

Дали пък хората не мрат,
дали не се разтапят
на нещо друго, а димът
е грубият остатък?

Животът - кратък зимен ден.
Недей се кри във книгите!
Погледай чудото: небе
извира от комините.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??