Apr 28, 2005, 11:19 PM

Зимно ухание 

  Poetry
1169 0 5

Всичко е преструвка според теб.
Дори и сълзите - и те са невъзможни.
Животът ни е толкова свиреп,
Не го разбирам - само думи сложни.

Иди си утро! Нека бъде нощ!
За да потъна в нейната утроба.
За прилепа денят е лош -
как да избягна тъжната прокоба:

да виждам само чернота пред мен,
да не усещам слънцето как гали,
да бягам от деня зелен,
преследвана от страшни Хали.

За светлина, любов и тишина
до болка тиха вечно да копнея.
Залеят ли ме във средата нощта
уплашена, във ъгъл да се крия.

Къде е майчината обич, нежна,
която да ме приласкае?
Пролет е, но пролет невъзможна,
щом на зима въздухът ухае.

© Емма All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много много добро.6 и от мен
  • страхотно е...
  • Мерси Мери! Много се радвам, че ти е харесало
  • Страхотно е!!! Много ми хареса, особенно "Пролет е, но пролет невъзможна,щом на зима въздухът ухае." Продължавай все така, от мен 6
  • страхотно е, не е съвършено, но има много въздействащи моменти
Random works
: ??:??