Jun 11, 2012, 1:03 PM

Златната рибка (щипка Любов) 

  Poetry » Other
513 0 0

Златната рибка 


или


(щипка Любов)

 

2012 година.

Казвате, нямало чудеса?

Някъде... Може би около къмпинг „Градина”,

един рибар златната рибка съзря.

„Въдица? Или серкме?” -

за миг се поколеба...

В този миг чу – „Спокойно, момче!

Приказката има си правила!

Аз изпълнявам три твои желания,

ти пък даряваш ме със свобода!”

„Даааа, приказката позната е!

Искам престижна работа,

къща с гараж и нова кола...

Ако  не възразяваш –

нека в къщата има... красива жена!”

„Тъй да е! Всичко това получаваш!

Но от мен запомни –

няма ли щипка Любов –

 животът ти пак ще горчи!” –

Рибката каза

и в морето се скри...

 

 

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??