Dec 2, 2011, 1:50 PM

Зловещо 

  Poetry » Phylosophy
675 0 3

ЗЛОВЕЩО...

 

Празни кръстовища с празни коли,

улици празни без смях и искри.

Последна цигара самотно гори,

светофарът напразно червеното скри.

Влакове празни по празните гари,

жив човек няма в площадите стари.

Само мъглата зловещо пълзи,

сякаш секундите с присмех брои.

Забравен прозорец, отключен гараж,

разпънат чадър на самотния плаж.

пàри кафе в порцелана дори,

къде сме се дянали в миг без следи?

Дори барът отваря зловещо чене,

а вчерашен вестник е свил рамене.

Площадът, фонтанът и кеят мълчат,

в безлюдни алеи ветровете ечат.

Погребани срокове и спомени тежки,

пропуснати мигове в буря от грешки.

А Бог все прощава, затваря очи,

за да станем от вчера ний днес по-добри.

Къде е човекът, нима ослепя,

животът дали като миг отлетя?

Попадна ли в бездна от сляпа мъгла,

или обратно броене ще сочи ръба?

 

01.12.11 г.

© Галена Върбева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "А Бог все прощава, затваря очи,
    за да станем от вчера ний днес по-добри."

    Тъжна работа...
    Харесах!
  • Пожелавам на никой да не попада в този път без връщане назад...
  • Действителността наистина е зловеща.
    Но си го написала по неповторим начин.
    Поздравления!
Random works
: ??:??