Jan 10, 2011, 4:11 PM

Зодия БЛИЗНАЦИ 

  Poetry » Phylosophy
1388 0 20

                            ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

                           (Дисекция на единната субстанция)

 

                            Така ще ги запомня тези двамата –

                            мамата разплакаха на кризата!

                            Единият е спретнал рай за Дамата,

                            а другият – за Нея в ада влиза.

 

                            Единият е луд и си признава,

                            а другият – от обич е пиян.

                            И двамата са вулканична лава,

                            неоспорима като Ин и Ян.

 

                            Първият и днес звучи мажорно,

                            а вторият минорно релаксира,

                            но в лозето – житейска тренажорна,

                            не могат без мотика, път и лира.

 

                            А пътят им – през лозето нагоре.

                            Молитвата проплаква за мотика,

                            мотиката от раз пресича спора

                            кой да спаси добрата Евридика.

 

                            Дори единствен евридикин стон

                            да прелети светлинни разстояния,

                            с главите си разбиват и бетон,

                            а лудият не бяга от пияния.

 

                            Послепис: Бъдете внимателни и добри,

                            не бъркайте тренажорна с транжорна!

 

                            7 януари 2011 г.

© Николай Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??