May 8, 2012, 10:26 AM

Звездоока нощ 

  Poetry » Love
623 0 3

Зная, че във звездоока нощ

ще се сбъднат всичките ми сънища:

няма да си хладнокръвно лош,

думите ти – остри като трънища -

 

няма на душата ми в плътта

да вилнеят яростно горчиви.

Ще забравиш всяка суета,

в погледа си ще ме приютиш щастливо.

 

И ще бъде звездоока нощ.

Само наша, ала не последна.

Ще е страстен, шеметен разкош

всеки път, когато те погледна.

 

Ще ме стоплиш, да не мръзна вън,

със дъха си като с пелерина

и ще чуя тих, кристален звън.

През душата ангел ще премине

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??