Jan 14, 2021, 7:20 AM

Звук от хора 

  Poetry
135 1 0

Приличаме си и се намираме.

Обичаме се и се разбираме.

Правим деца и ги отглеждаме.

Караме се и се развеждаме.
 

Трупаме дни – светли и черни.

Крием страни, помисли скверни.

Нощем не спим. Плачем в леглото.

Сутрин сме с грим. Мим е доброто.
 

Гордо вървим. Роля след роля.

Грим подир грим. Воля след воля.

Има живот. Зима. Приятели.

Пепел. Завод. Взвод от предатели.
 

Чувам куршум. Той е от словото.

Вечният друм стисна оловото

в тежък юмрук, в жежка умора.

Чувам и звук. Той е от хора.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??