Feb 3, 2019, 1:02 AM

Началото и краят 

  Prose » Fantasy and fiction
814 5 7
20 мин за четене

© Севделин Порчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Многословието е болест! Не виждам развитие на героя! Самовнушенията са на елементарна симптоматика! Генезисът на икуменическият катарзис е постдорийски..
  С една дума
 • Случайно попаднах на разказа, но започвайки, така се увлякох, че не исках да спра, докато не разбера какво се случва на финала.
  Обожавам фантастика и благодаря за удоволствието
 • "Изобщо родната планета на човешкия род се беше превърнала в едно потискащо и скучно място, където, в името на по-добър живот, хората загубиха своята индивидуалност. Цялата Земя му напомняше на огромен мравуняк, населен с еднакви, послушни мравчици, без свое мнение, изпълняващи стриктно задълженията си."
  Научна фантастика, с актуално звучене, увличаща и замисляща. Поздравления!
 • Добро утро
  Невероятно! Този разказ сякаш е написан точно за моята сетивност Как не съм го прочел досега? Изплетен от фантастика, борба за свобода, пътуване във времето, пространствен скок и даже красиво представена неочаквана любов - ето това ми подейства вдъхновяващо. Да не говорим и за перфектно втъканата нишка за остров Дамански... И още : "Не поисках да се превърна в една от милиардите мравки, населяващи Земята и се опитах да запазя собствената си индивидуалност." Духа на Блейк??
  Желая ти нови вдъхновения Севделине и най-вече (на) Здраве!!!
  ПП Коментара е написан по вечерно време Но поради лимитера, който ме ограничава - нямаше как да го постна на правилното място
 • Прочетох с интерес.Научната фантастика ми хареса.Но твърде бързо ,със скоростта на фотонен двигател,беше разбито "леденото мълчание" на неприветливата спътница .Искаше ми се, като военен пилот и сгодена, Хелън да беше по - устойчива на ухажване от страна на един затворник.
 • Чете се на един дъх, поне аз така го прочетох. Възхитена съм, такова нещо не бях чела.
  Полифонично звучене, страхотно!!!
 • Прочетох с интерес, много ми хареса полета на мисълта и въображението!
Random works
: ??:??