Dec 15, 2017, 2:30 AM  

Пазители - Децата на бъдещето 

  Prose » Novels, Fantasy and fiction
3878 1 4
22 мин за четене

© Владимира Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Много Ви благодаря на всички за коментарите, като също така напълно се съгласявам и взимам предвид това, което Ангел Ангелов казва. В моя защита (макар че няма от какво да се защитавам в случая) единствено бих могла да кажа, че историята по никакъв начин не се върти около зомбита и върколаци, но това Вие няма как да знаете, тъй като нищо не разкривам с тази първа глава. Въпреки това обаче, забележката е напълно адекватна и разумна и важи за една огромна част от писателите в днешно време. Ще гледам минимално, макар че това е невъзможно почти, да се влияя от неща, които вече хиляди пъти са описвани и пресъздавани.
 • Всички тези образи от филмите са материален израз на реални процеси, които протичат в живота. В християнството това се нарича "помнене на смъртта". Зависи обаче как гледаме на тях - да ли им се покланяме или им се съпротивляваме. Що се отнася до влиянието, то не може да бъде избегнато, поради естествената склонност на човека към емпатия и наличието освен на индивидуално, и на колективно подсъзнание. Освен това ми се струва, че задачата на твореца е не само просто да пише, а поради огромното количество информация, която се натрупва в съвременното общество, да играе ролята и на селектор - да възражда духове на мъртви поети, когато има нужда от това. Разбира се, без да ги преписва. Затова са кавичките. Това са само общи разсъждения, не са насочени конкретно към теб, Владимира. Разказът е хубав, поздравления.
 • Безспорен талант за писане, безспорна грамотност, поздравления за което! Имам една малка забележка обаче, макар че дори не е много уместно да ти я правя, защото си само на 20 години.
  Но тъй като показваш зрялост за възрастта си и огромен потенциал, все пак ще си позволя да я кажа. Мое лично мнение е, че трябва да се избягват до болка познатите и протъркани битовизъм и клишета. Примерно гледала си филми (с това облъчват в момента) за супергерои, зомбита и върколаци, и сътветно цялото ти въображение е затворено и се развива в тази наложена матрица. Което из основи е грешно, защото не трябва да се поддаваш и цапаш съзнанието си с външно влияние, особено в наши дни, когато отвсякъде ни заобикаля аморална и деградираща пропаганда.
  Мисли извън заложените от обществото и културата рамки и създавй нови светове, за които никой преди теб не е мечтал. Това различава великият творец от посредственият.
  Пак казвам лично мнение, дано съм бил полезен и си ме разбрала.
  Поздрави и успех!
 • Интересно пишеш... Интригуващо начало!
  Добре дошла,Владимира!
Random works
: ??:??