Dec 15, 2021, 11:11 PM  

Утре - 16 декември, е рожденият ден на Бетховен!!! 

  Prose » Others
340 9 10
2 мин за четене

© Младен Мисана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Не мога да намеря къде си ми изпратил съобщение.Ако не ти е проблем обади ми се на 0877885357
 • Младене,свирила съм многократно всички симфонии и увертюри на Бетховен.Във всички тях /дори и в симф.№6 и в "Одата на радостта" от симф.№9/ прозира тъга,но и един много силен дух,който заедно с музикалният талант оформя геният - аз мисля,че той никога не ще бъде забравен.Поздравявам те!
 • Хубаво е, че ни припомняш гениалността на този невероятен творец! Животът на хора като Бетховен, винаги дълбоко ме е впечатлявал! Сърдечно те поздравявам, Младене!
 • Благодаря на всички коментирали този текст в памет на Бетховен, както и на оценилите го и поставилите го в Любими. Има спорове дали 16 декември е исттинската рождена дата на Бетховен, но ние честваме на 25 декември Рождество, макар, че днес е знайно, че Христос е роден през април.

  Георги трогнат съм от словата ти. Благодаря!

  Руми /Румяна Щерева/, права си. Трябва да тачим титаните.
  Сърдечно благодаря!

  Галя, още пазя вкъщи една малка грамофонна плоча с увертюрите "Егмонт" и "Кариолан" от двете й страни. Благодаря!

  Елка, дълбоко съм трогнат от подкрепата Ви и от цитираното от Вас! Благодаря!

  Миночка, сърдечно благодаря за подкрепата!

  Руми /Румяна Друмева/, Изразявам голямата си признателност за ценния коментар и отбелязаната от теб груба моя грешка. Благодаря!
  П.П. Надявам се читателите да ми я простят.

  На всички вас и на Откровенци, пожелавам светли коледни и новогодишни празници! Бъдете здрави, вярващи и щастливи!

  Искрено Ваш: M&M
 • ..“По плочи от галактики достигащ
  Двореца на безсмъртните поети“.
  С благодарност, че напомняш за този Титан в музиката, Младене! Блестящо есе! Поздравления! Само това,че “ Егмонт“ не е опера, а увертюра към едноименната пиесата на Й. Гьоте .С това Бетховен поставя началото на инструментална пиеса ( в случая симфония ) изразяваща съдържанието на драма, но чрез музика.( Подобно на “ Годишни времена.“- Вивалди, Пролет,Лято,Есен, Зима с разликата, че това са сезони които ги усещаме в картини чрез звук или т, н, програмна музика.). По- късно този похват се развива при Вагнер, а намира място и в нямото кино.
  Благодаря още веднаж за поместеният ти тук труд! Скътах си го! В “Любими“!
 • Младен, добре, че напомняш, за хора и таланти, живели преди нас и драснали дълбоко в съзнанието на човечеството, нека почиват в мир и спокойни да са душите им!
 • "Всеки творец живее в една сакрална самота, разбран единствено от Бог..." Поклон пред гения на музиката - Лудвиг Ван Бетховен! Поздравления за есето!
 • Благодаря ти, Младен, че ни припомняш за тази историческа дата, както и за компетентно написания, емоционален текст! Светла му памет на великия композитор, една безмерна гордост за човешкия род! Много харесвам освен всичко посочено от теб още и увертюрата Кориолан, както и соната Валдщайн. Поздрави!
 • Когато човек остави диря, от това с което е надарен свише, останалото е маловажно! Титан в музиката. Щастливи сме, че сме със слух да го слушаме! Поздравления за написаното от теб
 • Класик! Но не е политик или нещо там, та да му носят подаръци и сомисионни...
  Хубаво изразяване!
Random works
: ??:??