Aug 2, 2018, 2:37 AM  

Ваша Никоя 

  Prose » Narratives, Fantasy and fiction
700 12 29
17 мин за четене

© И.К. All rights reserved.

The work is a contestant:

Пътят към изцелението »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Добро утро и благодаря ти , Марго! За мен е удоволствие,че си го прочела.Поздрави!
 • Харесами. Много интересно! Гласувах с кеф!
 • Линасветлана, Младен благодаря Ви! Много сте мили! Стопляте душата ми още повече.
 • Поздравление, Лиа. Давам гласа си за теб и хубавия ти разказ. Успех!
 • Поздравления, Лия и глас от мен!
 • Всъщност, това е и причината защо звездите толкова често се развеждат. Защото се влюбват и женят под влияние на сюжетите на филмите, в които играят. Това е като "любов назаем" и не е истинска, тя си е на прототипите, по които са създадени филмите. Брад Пит и Дженифър Анистън, актьорите от "Гордост и предразсъдъци", примерите са много. Знам, че ще прозвучи жестоко и неразумно от моя страна, но ми се струва, че Уилям и Кейт са в тази категория. Дано да греша. А симпатягата Хари ще извади късмет, колкото и да изглежда обратното. Макар че кой знае - врачките, светците-пророци или прост тези със здравия разум?
 • Всъщност, Петре, не я обичат нея, а тичат след интуицията ми. Глупавите се дразнят и отмъщават, умните го използват, за да трупат рейтинг. А някои и двете. Усмивка.
 • Темата за хакерите ми е болна. Едно е да ползваш интуицията си и да побеждаваш, това е като да ползваш талант, дар е и е феър плей, друго е да взломяваш компютри и да крадеш. Едно е да подражаваш на вече публикувани и популярни неща, които всеки може да разпознае, авторите на които са получили и известност, и пари за тях, а ти да не получиш нищо, друго е да ограбиш някой абсолютно неизвестен автор и ти да печелиш популярност на негов гръб. Наказанието трябва да отговаря на престъплението. Това са "клоунски" номера, съзнателно не употребих прилагателното в женски род, което е по-популярно. И със самочувствие и усещане за вседозволеност да гледаш с презрение на "глупаците". Здраве да е, после Господ наказва, а "глупаците" са наречени "убийци", това сигурно е по-утешително за тях. Кой ли ще ми прочете стихотворението, след тези обстойни коментари, ставам досадна, нали? Ех, тези провокации!
 • Благодаря за подкрепата, тогава! Петър, аз давам от себе си, който иска да ми върне обич.
 • Упс, то аз май имам наскоро имен ден. Рожденият ми ден вече беше омаскарен с Пижо, Пенда и Дженда /на първи март е/, сега и името на Светата Дева трябва да получи джендър окраска. И Светата Майка да се свързва с пчелата-майка. Мъка, мъка Инстанбулска!
 • Гласувах, макар че ти вече спечели, Лия. Обичта на хората.
 • Там, където пиша коментар, се струпва рояк от кошера, всъщност аз те черпя, не ме затрудняваш, с радост помагам, както мога. Толкова се стараят да ме опровергаят, че ви препълват коментарните полета. Дали скоро нямаш рожден ден, че ИНТУИТИВНО ти правя подарък?
 • Зная, любима Наде! Зная..!
 • Сладури сте ми всичките! Усмихвам се - Хубави хора сте вие! Ами не знам дали ще ми стигне това поле..да върна обичта и прегръдките Ви. Рени ,стига да отговаря на правилата - нищо против- аз съм си написала, че разказа е за всички Вас. Черпя Ви така да се каже, който обича, да си хапне, който не му харесва вкуса - моля,може да го изплюе. Все пак сега няма да мъчим хората. Мариянка, благодаря ти, че се почерпи и ти е харесало. Румяна - всяка дума и глас е ценна за мен, не толкова за конкурса, а че ти е харесало.
  Мария , Благодаря ти! Аз харесвам петиците - само тях ми пишеха в училище, не ми стигаше време за повече. Но пък имах и други оценки - обичам различното. "Повторението е майка на знанието!" - затова с удоволствие ще чакам стихотворението ти от "Чакащи". А за подводният смисъл : Аз така си пиша, защото животът за мен си е река и в него си щъкаме. Благодаря ти за пълният коментар, знам, че отнема време и усилия. Усмивки приятели! Ааа, Наде, изпуснала съм те! Знаеш ...
 • Ами то вече и пожеланието за успех звучи като проклятие, а поканата за сърф в Интернет като склоняване към самоубийство - удавяне. Дотам я докарахме с тия анти-смисли. И лъжата я възвеличаваме като "благородна" и й се кланяме като на царица-майка на кошера и като поданици послушно и безкритично се хвърляме на амбразурата да я защитаваме като Павлик Морозов. И аз съм от овцете, не се изключвам от кюпа. Но вярвам, че Божият образ е във всеки от нас непокътнат и Царят на лъжата няма достъп там. И като казвам Дявол, нямам предвид хората, които са му подвластни, те са също жертви и трябва да бъдат спасени. Дали ни е по силите, е друг въпрос.
 • Гласувам, с две ръце! Благодаря! П.П. Ренко, никой не е забравен и нищо не е забравено!
 • От мен - "Глас"! Темата е актуална...някой приятели и колеги тук от по-рано вероятно помнят колко пострадах от подобно нещо и то, тук в сайта и публично разбира се...бях омерзена, страдах, срамувах се и трудно излязох от това състояние и то от едно същество нарекло себе си "поетри ас сонг" (сега спотайващо се с официалния си "ник" тук в сайта)...наблюдавам го как се опитва да оплете с омайни коментарчета следващи жертви не осъзнавайки, че е "разпознаваем" по фразите които използваше като "поетри..." ...ЗЛОТО не умира...то дреме като какавида и търси благородна и невинна душа в която да снесе яйцата на злината... Поздравления, Лия, макар разказът ти да не е точно "разобличаващ"...позволих си да го използвам малко нещо като трибуна ... а и бях провокирана от един от коментарите..
 • Много хубава история - на няколко нива. Темата за хакерството, за личността, за това, как човек може да остане невидим в наше време ... А фантастичната ниша с ангело-дяволчетата придава много интересен привкус. Хареса ми, Лиа!
 • Глас и Успех !
 • Когато една и съща тема се експлоатира от много хора едновременно, дори и гениално произведение да сътвориш, пак досажда. Ако и поизкривиш заложената идея, в съзнанието на читателя ще остане мътилка и така истината ще е полу-истина, то ест - лъжа. Сигурно това е и целта на хакерите. Казвам го, защото разказът ти кореспондира със стихотворението ми, което е в "Чакащи". Аз обикновено не чета проза, но сега проявих любопитство заради заглавието. Оценям разказа ти с петица, но не давам глас, съжалявам. Не ми харесва подводният смисъл, който улавям. Оценявам, защото е добре написан. Поздравления.
 • Светулче... направо ...нямам думи... Георги,Васе много благодаря! Усмивки и за вас!
 • Даден глас. Успех!
 • Глас...
 • Допада ми вплитането на поетичната нишка, помъдрелите отрано младежи, свободата,която ни оставяш да стигнем сами до своите изводи... но ти си го знаеш...
 • Силве,Светулке, благодаря ви ,че от сутринта успявате да ме зарадвате...Само не съм сигурна...мен или героите ми харесвате. Шегувам се! Усмихнат ден Ви желая!
 • Подарявам ти моето гласче от цялото си сърце !
 • Благодаря и аз, Лия. Много актуална тема. Трябва да бъдем много внимателни с данните си в мрежата, защото и ние можем да се окажем никои. Хареса ми че текат още две допълнителни нишки - поетична и фантастична, придават му пъстрота и романтизъм. 🌻
 • Добро утро,Таня! Благодаря ти,че четеш и коментираш! Надявам се,че ти е харесало...Малко дълго се получи,но не исках да отнема нито една част...мисля,че просто идеята щеше да се накъса.
 • Успех!
Random works
: ??:??