Странно е нашето време -
убива доброто и няма мечти.
Какво ли още може да вземе -
спасете сърцата си, хора добри!
* * *
Самотността ме превзема,
изсмуква живината в мен...
Страшно ми е!
* * *
Протягам ръка в тъмнината,
търся рамо за опора...
Безнадеждно ми е!
* * *
Край мен е пълно с хора,
затворени в здрава черупка...
Безсърдечно ми е!
* * *
Загубих някъде оптимизма си,
дано някой го е намерил...
Върнете ми го!
* * *
Аз вярвам в светлото зрънце
в душата на всеки роден.
От него изгряло би слънце,
пои ли се с обич вес ден!
© Мария Todos los derechos reservados