10 feb 2020, 23:17  

Научи ме, войводо 

  Poesía » Otra
497 0 0

 

 "Излел йе Дельо хайдутин..."

                народна песен

 

Разкажи ми, ти славни войводо,

за хайдушките паметни дни,

как се брани от иго народът,

как за име и род се мъсти.

 

Разкажи ми, ти стари войводо,

за дъбрави и гъсти гори,

как се бие и мре за свобóда,

как от вяра сърцето пламти.

 

Научи ме и мене, войводо,

да обичам родината свята,

да закрилям и любя народа

и да бранят на тати земята.

 

 

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??