10.02.2020 г., 23:17 ч.  

Научи ме, войводо 

  Поезия » Друга
267 0 0

 

 "Излел йе Дельо хайдутин..."

                народна песен

 

Разкажи ми, ти славни войводо,

за хайдушките паметни дни,

как се брани от иго народът,

как за име и род се мъсти.

 

Разкажи ми, ти стари войводо,

за дъбрави и гъсти гори,

как се бие и мре за свобóда,

как от вяра сърцето пламти.

 

Научи ме и мене, войводо,

да обичам родината свята,

да закрилям и любя народа

и да бранят на тати земята.

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??