Главата ми роди Оплан.
Велик и с плам.
В резерва имам си от всичко -
сланинка, боб, изгнил картоф.
Но в твоята доктрина
май няма място за сланина.
Нали си умен и напет,
нали си истински поет!
А време беше -
и бяхме истински мъже.
И всякой в битка бе готов
със гордост да умре!
Ама в нашта мобилизация
май няма вече реализация.
Резервни сили нямаме
от хвалипръцковци нападани.
© Димитър Павлов Todos los derechos reservados