1 abr 2016, 12:54  

Април 

  Poesía
463 0 9

Април

 

Задуха вятър изведнъж.

Нормално, в тоз сезон.

Пушилка вдигна. Плисна дъжд

и замириса на озон.

 

Разбута облачето гъсто

и с гръм, го заизлива.

Дори, капчукът се задръсти

и почна да прелива.

 

Врабче уплашено, се сгуши

под дървената стряха.

А покривите, изведнъж,

измити, заблестяха.

 

Усетил, че е прекалил

със мократа си врява,

избута бурятя, април,

към близката дъбрава.

 

Веднага Слънчо се захили.

Излязоха децата

със викове, с усмивки мили,

да шляпат под дъгата.

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??