Април
Задуха вятър изведнъж.
Нормално, в тоз сезон.
Пушилка вдигна. Плисна дъжд
и замириса на озон.
Разбута облачето гъсто
и с гръм, го заизлива.
Дори, капчукът се задръсти
и почна да прелива.
Врабче уплашено, се сгуши
под дървената стряха.
А покривите, изведнъж,
измити, заблестяха.
Усетил, че е прекалил
със мократа си врява,
избута бурятя, април,
към близката дъбрава.
Веднага Слънчо се захили.
Излязоха децата
със викове, с усмивки мили,
да шляпат под дъгата.
© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени