4 oct 2012, 20:50

* * * 

  Poesía
490 0 3

*    *    *

 

Андромаха, Андромаха...

С мека, бледа светлина

лунен лъч прорязва мрака.

Млад левент си конче яха,

закопнял за топлина.

 

Андромаха дълго чака,

шета, кърми – все сама.

В люлката синче проплака,

сякаш предусеща татко,

че се връща от война.

 

С коня портите прескача,

блесва сабя на луна.

В миг отваря се вратата

и увисва Андромаха

на юнака на врата.

 

Луди ласки ги люляха

чак до първите петли.

Рожбата им щом проплака

се опомни Андромаха

върху мъжките плещи.

 

Щом мъжът й се събуди,

скочи, сякаш на война.

Но видя луната блудна

как в прозореца учудва

с мека, бледа светлина.

 

И отново на леглото

се завиха през глава.

С дъх на цъфнал нежен лотос,

шепот, смях, сподавен вопъл

срещат първата зора.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??