22 jul 2024, 19:28

Безброй фенери в пустошта 

  Poesía
115 3 10

БЕЗБРОЙ ФЕНЕРИ В ПУСТОШТА

 

Разбрала съм, че няма път назад,

когато си пресякъл хоризонта.

Блестящ и чист си – сякаш на парад.

Но тъмнината е така огромна.

 

Развъдник за светулки построих.

Иззидах му стени и ги измазах.

И кътам всеки свой написан стих

като последен лек срещу омраза.

 

Когато нощем людете заспят

и сънем дълги планове разгръщат,

ще зная, че над мрачния им свят

светулките за малко ще се връщат.

 

Ще шепнат тихо – в бледа светлина,

каквото с обич в стихове редих им.

Дано и Бог споходи ви в съня

и ви попее светлите ми химни.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??