9 feb 2016, 21:20

Благодарствено прозрение 

  Poesía » Filosófica
516 0 2

От какво се така оплаквам, кажи ми!

Толкова много получих от семейството.

Избегнах случайно тежките режими.

По-добре от мен познават лакейството.

 

Не е нужно на опашките да се редя

за трите хляба и пакетът със банани.

А аз всячески опитвам да си навредя,

оставяйки обидните думи неприбрани.

 

Как да разбера кое от всичко е грехота

като с нея ме обливат от ранни зори?

Не различавам в очите тъжни доброта,

защото съвестта си побутнах да гори.

 

Но чета от вчера завладяваща книга.

Тя в действие ми посочи провинението.

Превръзката на очите вече ми стига.

Ще предам като подарък извинението.

 

И нека разчистя пътя на познанието,

запътило се право към пълното щастие.

Нека насила отворя си съзнанието,

потънало в тъма от липса на участие.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря и на трима ви за прозренията, които споделяте с мен, препоръките и поздравленията!
    Явно съм успяла да предам това, което бушува в и около мен.
    И съм радостна, че сте с отворения съзнания!
  • Човек трябва да потърси и намери щастието в "дребните неща" в живота, в хармонията на духа и тялото си и тогава ще оцени какво богатство всъщност има! Хубава тема и много добра реализация на стиха, поздравявам те!
Propuestas
: ??:??