22 jun 2022, 11:17

Богохулен стих 

  Poesía » Filosófica
687 1 4

Ако знаех, че ще тикам

онзи тежък камък на Сизиф

 

и по кучешки все ще търкалям

всеки ден като оцъклен стих,

 

ще надничам в кални локви

да открия снопче повод за живот,

 

ще изписвам всеки спомен

върху празен от мечти бял лист,

 

а мечтите ми ще падат ничком

под скован от подлост ешафод,

 

ще живея, за да не умирам,

ще умирам, за да съм още жив -

 

щях във камъка да издълбая

онзи богохулен тежък стих:

 

че човек да си звучи гордо,

но човеците са днеска кът.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??