22 mar 2019, 8:25  

Болката на вятъра 

  Poesía
1012 2 15

Птицо моя, прошепна вятъра,

подслони ме под крилото,

с любов донесла от необята,

в зеницата си на окото.

 

Търсех близост със мъглите

страстта отдали на балкана,

нежно диплих им полите,

но без обич аз останах.

 

През пустинята тъй жежка

скитах дълго през нощта,

влюбени камили срещах

с развълнувани сърца.

 

Във шубраците отсреща,

в леговището на лъва,

лъвица палава, гореща,

изпива му докрай дъха.

 

Намерих ласки в океана

на русалките с игрите,

морска болест там ме хвана,

но спасиха ме скалите.

 

Измолих прошка от небето,

от слънчевите му лъчи

облакът разплака се и, ето,

сълза в окото ти блести.

 

Птицо моя, съгласи се,

двамата  да отлетим,

където любят се звездите

и на яве и на ум!

 

 

 

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??