19 feb 2022, 9:24

Бързолет 

  Poesía » Para niños
406 0 6

 

 

По замръзналият лед,

като вихър ме понася,

чуден пъргав бързолет,

моята шейна прекрасна.

С нови лъснати крачета,

украсена със звънчета,

вихрено лети по склона,

между дървеса и клони.

С нея много се гордея.

а децата как немеят,

щом политне бързолета,

устремен, дори ракета

даже тъй не би успяла,

да надвие тази хала.

С мене да се състезават?

Няма да ме надпързалят!

С моя дивен бързолет,

винаги сме най-отпред!

© Илонка Денчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Детска Олимпиада! »

6 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??