19.02.2022 г., 9:24 ч.

Бързолет 

  Поезия » За деца
400 0 6

 

 

По замръзналият лед,

като вихър ме понася,

чуден пъргав бързолет,

моята шейна прекрасна.

С нови лъснати крачета,

украсена със звънчета,

вихрено лети по склона,

между дървеса и клони.

С нея много се гордея.

а децата как немеят,

щом политне бързолета,

устремен, дори ракета

даже тъй не би успяла,

да надвие тази хала.

С мене да се състезават?

Няма да ме надпързалят!

С моя дивен бързолет,

винаги сме най-отпред!

© Илонка Денчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Детска Олимпиада! »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??