12 may 2016, 10:09

Чакай ме, Любов 

  Poesía » De amor
364 0 1

Чакай да грабна капелата,

сандалите подскачайки ще обуя,

куфарът - винаги стегнат, в очакване

само сигнала да чуя.

Часовникът мига уплашено -

кой ти брои часовете?...

Хуквам - още мога да тичам

и да се гоня с ветровете.

Картините от стената укорно гледат,

заключени в своите рамки,

спомени стари шушукат в ъглите -

измислят ми тайни примамки.

Албумът със снимки ядно мърмори:

- Къде отива тази жена?...

Няма време, Животе! Едно червило да сложа...

Усмивката...Куфара...Чака ме Любовта.

 

© Павлина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Красота, ефирност, задъхано! Браво, денят ми ще е слънчев след това стихотворение!
Propuestas
: ??:??