Чакай да грабна капелата,
сандалите подскачайки ще обуя,
куфарът - винаги стегнат, в очакване
само сигнала да чуя.
Часовникът мига уплашено -
кой ти брои часовете?...
Хуквам - още мога да тичам
и да се гоня с ветровете.
Картините от стената укорно гледат,
заключени в своите рамки,
спомени стари шушукат в ъглите -
измислят ми тайни примамки.
Албумът със снимки ядно мърмори:
- Къде отива тази жена?...
Няма време, Животе! Едно червило да сложа...
Усмивката...Куфара...Чака ме Любовта.
© Павлина Стефанова All rights reserved.