22 sept 2017, 11:43  

Чешмата със жива вода 

  Poesía » Otra
548 6 24

Потули се в храсти чешмата със жива вода
и тънката струя днес тръни и вейки полива.
Самотна и горда, на хората пътя запря -
бездруго отдавна от нея човек не отпива.

 

Издраскаха мрамора с думите "Аз те обичам",
а после нозете нечисти във нея си миха.
Водата сакрална във кал и помия се стичаше,
чучурчето плачеше с музика тъжна и тиха.

 

Потули се в храсти чешмата, не ще я откриете...
Пред нея е пропаст, зад нея мъгли са надвиснали 
и само за птичия поглед е оазис в пустинята.
Но пътя на земните твари скала е затиснала.

 

А тъй би потекла, че бистри реки да разлее
и тучни ливади без мяра от нея да пият...
Но тъжно, самотно, чучурчето плаче и пее.
Притихва чешмата... Дано някой ден я открият...

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??