26 feb 2018, 21:37

Чудо под белите преспи 

  Poesía » Civil
749 3 5

Под бели преспи чудото ми спи -
надежда плаха за цветя и птици.
Все някога от лъч ще се стопи
тъгата снежна в моите зеници.

 

И в пролетно наболата трева
мечтите ми ще бъдат минзухари.
Крила разперил в модра синева -
копнежът-щъркел весело ще шари.

 

Ще се открия в поглед на дете.
От бистър ручей дъх ще си налея.
А чудото - решило да расте,
ще ме накара дълго да се смея.

 

Събудена - в разпукнато листо,
душата нежни трепети ще диша.
А без да питам как или защо -
ще бъда стих. И сам ще се напиша.

 

Под бели преспи чудото ми спи.
И сън във бяло тихо ме загръща.
Все някога снегът ще се стопи...
Надежда в чудо - толкова присъща!

 

Ясен Ведрин
(Точка на замръзване)

© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??