25 ene 2012, 17:35

Да го знаеш 

  Poesía
868 0 7

Не зная вече колко пъти

се прибирам в стаята си уморена,

имам чувството, че е мъртва -

без шепот, без говор, винаги студена.

 

Печката, същински кошер пуст,

притихнала е в тишината,

а тъгата прониква без звук

като есенен облак в душата.

 

Прокапват бавно като бисери

сълзите ти във моите очи

и само вятърът от хълмите разлистени

удря се в студените стени.

 

Чакам те, но не защото се страхувам

от болката и нейните сълзи,

аз знам, не мога да съществувам,

ако не съм огледалото, теб да отрази.

 

Не стаята! Хората умират в тишината,

ако дълго останат сами,

два ключа трябват за вратата

и в печката - огънят да гори! 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??