26 nov 2010, 10:27

Дали ми стига празни думи да изричам? 

  Poesía
709 0 14

И ти стига празни думи да редиш

на времето в измъчените строфи?

„Живот” в кавички ли е?/- Виж/,

 

прикрит  зад калните окопи.

Стига ти да бъдеш полужив

със заблудените си анекдоти.

 

Но хумора е паднала сълза-

смеха в сърцето  недоносен,

защото раждаме се със плача,

 

а той навярно гръмоносен

тъй ни тласка към смеха,

че смях в плача е смъртоносен.

 

Плача - смеха във рима глуха

ти стига да се чувстваш жив,

а римата ти стене суха

 

и в болката ти прави те щастлив,

мигът заспива непознат в  съня

и властва в него пакостлив.

 

Тъй спящата ми съвест зазвъня-

Дали ми стига празни думи да изричам?

Май е време да се разсъня.

© Николина Милева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??