Тази вечер децата оставят
на масичката своите писма,
писали са какво пожелават
да намерят под своята елха.
Отдавна вече те не вярват
в дядовците Коледа и Мраз,
и знаят че с това поверяват
ролята единствено на нас.
Но знаеш ли, това е чест
да бъдем образа на онзи мит
за доброта и искрен жест
поднесен в празничния миг.
Усмивката на детските лица
зарежда и дарява с топлина.
Дай Боже, нека всичките деца
открият нещо под своята елха.
© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados
Поздрав и усмивка от мен.