5 nov 2017, 16:37

Детски стих за България 

  Poesía » Otra
1323 2 13

Вселената е толкова голяма,
а тя е малка - колкото сълза,
колкото ръката на дете,
като знамето на Райна,
като майчино сърце;
като цвят на роза маслодайна...
горда като черквата в Батак,
като жито цъфнало напролет,
като Ботевата гневна песен,
като криле на ястреб в полет,
зачената от Аспарух на буен кон -
помни думите на хан Кубрат,
всеки византийски стон,
законите на Крум
и друмите на Омуртаг...
войниците на Самуил,
бесилото на Левски,
всеки гроб и грешна пръст...
и онзи, който първи я покръства...

... и всеки път,

когато се роди дете -
разцъфва и възкръсва.

Жени и Саши Иванови

© Jasmin Todos los derechos reservados

Децата от класа на синът ми получиха преди време задача да напишат есе или стих за България. Ние с него написахме дружно това стихче :)

La obra participa en el concurso:

Аз съм българче »

8 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??