26 mar 2013, 22:46

Дисекция 

  Poesía » Otra
333 0 3


Бръкнеш ли с голи ръце във душата си,

честността без жал ще сипе сол в очите ти.

Рогато его побесняло ще викне от трона си,

а суетата стръвно вълчи зъби в тебе ще впие.

 

Ще капят истини, цинично гримирани,

ще паднат маски от бала на дните ти,

огледала криво ще се хилят в очите ти,
но ще видиш своите стъпки пречистени.

 

И не спирай - бъркай през сълзи до дъно,

само там цялост и святост ще стигнеш,

после пред теб ще е светло разлистено
и божествен нектар в мир ще отпиеш.

Себепознал се, светът нов ще провидиш,

с цялата прелест на Божата мисъл
и тогава в ръце сам ще се вземеш,
да бъдеш Творец, а не само мислител!

© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??