Малка къща, невзрачна почти,
до чешмата на стария път,
с поолющени, бели стени –
до оградата, рози цъфтят!
Този дом бе изпълнен с любов –
дребен старец и бяла старица!
Споделили един цял живот,
всеки ден, всеки миг се обичат!
Върху масата – светла покривка
с избродирани, жълти листа,
на перваза – цветна усмивка,
всъщност, ваза с градински цветя!
До огнището в топлата стая
с аромат на чай в утринта,
съхранили доброто, те знаят,
пак ще бъде прекрасен деня!
© Руми Todos los derechos reservados