8 abr 2017, 0:54

Добрият великан...1 част 

  Poesía » Otra
1278 2 7

Някъде далече, далече от тук

живял някога тъжен великан.

Бил различен. За другите луд.

Самотник добър и неразбран.

Наричали го глупак и смешник.

Хулели го много жестоко дори.

Приел той ролята си на комик.

Но тайно събирал тихи мечти.

Дълго търпял и дълго живял

така, сред тези сиви несгоди.

Докато една нощ се не спрял,

и чул как някой, някой говори.

Заслушал се в нежният глас.

Гласче на малко, бедно дете.

Но Уви, точно пък в този час

то видяло неговото му лице.

И великанът също уплашен.

Оказал се уплашен. За срам!

В очите на малката страшен,

а в неговите... Точно не знам.

Великанът обаче се решил...

Грабнал я набързо. И хоп!!!

Жесток с нея обаче не бил,

нищо, че изглеждал уж строг.

Във своят дом я приютил...

Нахранил я добре. Облякъл.

От злите си събратя я скрил,

и от техните им проклятия...

 

Следва 2 част...

 

© Ивелина каменова Todos los derechos reservados

Вдъхнови ме анимационният филм на Дисни "Добрият великан" който ме впечатли много със своите герои. С историята си за един добър великан и едно момиченце, живеещо в сиропиталище...

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Душата е скрита
    зад различни лица
    те не са важни
    важна е Тя.
    Интересна тема за явното и скритото.
    Поздрав!
  • Хубава приказка! Чакам втората част. Поздрави!
  • Унесе ме, като в приказка. Чакам с другите. Привет, Иве!
  • Великаните обикновено са добри,ако изключим Циклопа на Омир в "Одисея"... Браво! Дано втора част е също толкова интересна.🐎
  • Много интересно,не съм гледала анимацията.
  • Очаквам с нетърпение продължението. Поздрави!
  • Хареса ми тази приказка ИВЕ.Поздравления.
Propuestas
: ??:??