Животът –
карнавал с различни маски,
в ръкавите си скрил непостоянството,
с което вярвахме на истината в царството,
а все живеехме във скута на лъжата...
И се заканвахме:
„От утре ще сме други. ”
Докато утре се превръщаше във вчера,
часовникът предъвкваше минутите
да отброи от „после” до „последно”...
Животът е
едно кълбо очакване
и се търкаля, и търкаля, и разплита...
Оставя тънки нишчици по драките.
Смалява се... И все по-малко иска.
Все повече разбира.
И съветва...
Светът в един прозорец се побира.
Очакването - в тънка нишка светлост,
която нейде в тъмното се спира...
Животът –
огърлица от въпроси...
Път към студените ръце на самотата
по мостове от хиляди възможности.
(Но само няколко от тях си заслужаваха)...
А отговорите
са сгушени накрая -
на страница последна и единствена.
Дори не пита, знаеш ли сценария...
Затваря книгата...
И ролята умира...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados