28 mar 2008, 17:29

Душата ми е свещ 

  Poesía » Otra
673 0 10

Безкористно проплакаха камбаните.

(Усмихвам се, наужким, че съм жива.)

Душата ми е свещ, сърцето - паметник.

Отивам си. От гордост си отивам...

 

И църквата остана без икони.

(Светците нямат нужда от обичане.)

Неведнъж до болка им се молех,

одрязаха крилата ми като на птиче.

 

Единствена е силата в гърдите.

(Щом толкова го искаш, можеш!)

И звери се небето като хищник,

скрило огъня в небесното си ложе.

 

Безкористно проплакаха камбаните.

(Усмихвам се наужким, че съм жива.)

Душата ми е свещ, сърцето - паметник,

а аз умирам. По мъничко умирам.

© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??